5 September 2013

Berebica

Sezona še maha z repom, vstati zjutraj je vse prej kot enostavno, da ujameva priložnost za turo pred popoldanskim delom. V Trenti pred galerijo sva skočila na kolesi in sopihala v jutranjem hladu v klanec.

Sprva kolesariva po odlični kamniti muletjeri, naprej po prekrasni travnati preprogi, na koncu pa naju čaka še enoslednica do lovske koče. Zadnjih par sto metrov je malo bolj strmo a z malo trme in stiskanja zob je Matej stisnil do vrha, jaz pa sem odločno porabila podplate starih čevljev in Culta porinila nekaj metrov.


Iz gozda se je končno odprl prekrasen razgled na dolino in vrhove, še Triglav je pokukal izza oblakov. Ljubka lovska koča se je prikazala za kosmatim kucljem.
Po parih požirkih sva odjezdila. Nekoliko razočarana sva bila nad spustom, ki sva si ga med vzponom dodobra ogledala, saj poteka po isti poti.


 


S planincem prijazno hitrostjo in privihanimi ustnimi kotički se za turo porabi okoli tri ure. Poslednjih par metrov so naju spremljale meglice, ki jih je sonce začelo preganjati s travnikov.

0 comments: